Groothandel

Banden groothandel

Bij elk voertuig is het vanzelfsprekend dat hier goede banden onder zitten en vervangen worden als dit nodig is. Zéker bij vrachtwagens. Zijn de banden van uw vrachtwagen aan vervanging toe en wilt u groothandel vrachtwagenbanden kopen? Ben bent u bij Hameco Tyres aan het goede adres! Al sinds 2015 zijn wij gespecialiseerd in het verkopen van banden. Zo zit er vast voor u ook een perfecte band bij. Neem op deze pagina gerust eens een kijkje en laat u inspireren!

Groothandel vrachtwagenbanden

Voor elk voertuig zijn er weer verschillende banden verkrijgbaar. Bij het aanschaffen van vrachtwagenbanden zijn er aantal dingen waar u moet letten. Ten eerste is het noodzakelijk dat u regelmatig de huidige banden controleert. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen of bij een garage. Let er goed op dat de bandenspanning goed is en dat het profiel op de banden niet versleten is. Is dit wel het geval? Dan zijn uw banden aan vervanging toe. Verder bestaan er voor elk seizoen speciale banden. Winterbanden bijvoorbeeld kunnen goed tegen koude temperaturen en zorgen voor meer grip op de weg. Dit is vooral met weersomstandigheden zoals ijs en sneeuw heel handig. Verwissel daarom bij elk seizoen ook uw banden, om nare gevolgen te voorkomen. Het vinden van vrachtwagenbanden is echter wel lastiger dan autobanden. Zo moet je ook goed letten op de as waar de vrachtwagenbanden op gemonteerd worden. Voor elk soort as is namelijk een andere soort band weer geschikt. Om de juiste band voor uw vrachtwagen te vinden, kunt u daarom het beste advies vragen aan een banden groothandel. Hameco Tyres helpt u hier dan ook graag bij!

Soort banden

Er zijn verschillende soorten vrachtwagenbanden verkrijgbaar. Zo vraagt elk deel van de vrachtwagen weer om andere soort banden. Denk bijvoorbeeld aan banden aan de stuuras. Deze banden bevinden zich onder de cabine waar de chauffeur in zit. Deze banden zijn speciaal ontworpen voor extra veiligheid en comfort. Het is hierbij belangrijk dat u banden kiest zonder hoogteslag. Naast stuurasbanden kunt ook banden kiezen voor de trekas, ook wel aandrijfas genoemd. Dit is één van de belangrijkste banden onder een vrachtwagen. Dit komt doordat deze banden met name de brandstofrendement, grip én veiligheid bepalen. Verder bestaan er speciale banden voor de trailer en dieplader. Deze banden zijn ontworpen voor een goede stabiliteit en om statische en dynamische belasting te weerstaan. Voor vrachtwagens die vooral inzetbaar zijn in de bouw en dus zware goederen moeten vervoeren, zijn on/off banden essentieel. Deze banden zijn bestand tegen zware belasting en zullen minder snel slijten. 

Groothandel vrachtwagenbanden kopen

Het belang van goede vrachtwagenbanden is heel hoog. Dit komt doordat er meer veiligheidseisen worden gesteld aan vrachtwagenbanden, omdat vrachtwagens over het algemeen grotere afstanden afleggen en veel gewicht vervoeren. Het is daarom ook goed als u investeert in kwalitatief goede vrachtwagenbanden van een groothandel. Wilt u groothandel vrachtwagenbanden kopen? Uiteraard kunt u bij ons terecht. Wij zijn een bandengroothandel gespecialiseerd in het verkopen van vrachtwagenbanden, kraanbanden, grondzetbanden en agrarische banden. Wij zijn in zowel Nederland als internationaal actief en we verkopen alle gerenommeerde merken! Zo kunnen wij u verzekeren van de beste kwaliteit. Dankzij onze grote voorraad vindt u de juiste band voor uw voertuig met het juiste type as. 

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u na het lezen nog vragen over de juiste vrachtwagenbanden of wilt u graag advies hebben over onze groothandel vrachtwagenbanden? Neem contact met ons op en wij helpen u zo goed mogelijk verder. Wij zijn bereikbaar via telefoon en e-mail. Ook kunt u het contactformulier invullen op onze website. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.